Мадрид: Претставување на добри практики од Северна Македонија

Мадрид: Претставување на добри практики од Северна Македонија

Во период од 09.10.2023 – 11.10.2023, се одржа редовна Еврогајденс конференција. Поради Претседателството со ЕУ, Шпанија беше домаќин на овогодинешната конференција. Посебен акцент беше ставен на Европската година на вештини.

За време на конференцијата, имаше дел за „World Coffee“, каде се разговараше на одредена тема. Посебен придонес даде Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, каде имаше можност пред останатите европски колеги да ги сподели иновациите и работата на Еврогајденс центарот.

Темите на конференцијата беа:

Round Table no.1: Good practices of Euroguidance North Macedonia.

Round Table no.2 Peer Learning for New Members

Round Table no.3. eCourse on Europass

Round Table no.4. Evaluation Activities

Round Table no.5. Communication Activities

Еврогајденс центарот во Северна Македонија продолжува со своите иновативни практики и активности да биде одличен пример пред останатите европски колеги.

Претходно Како да ја планирате кариерата: Носењето на одлуки и поставувањето цели во процесот на кариерно планирање

Leave Your Comment

Следете нѐ

Корисни линкови

LogoFooter

Кузман Јосифовски Питу 17, 1000 Скопје

Пон – Пет: 07:30  – 16:30 

Еврогајденс Северна Македонија | 2023 - Сите права задржани ©