Одржана презентација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола

Одржана презентација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола

Во месецот октомври, Еврогајденс амбасадорорт Гоце Маркоски одржа презентација за потребата од кариерно советување и кариерно водство и значењето на неформалното образование како алатка за подобување на потребните вештини.

Ваква работилница се одржа во Центарот за кариера, алумни и доживотно учење при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола за студентите од сите единииц на УКЛО.

Работилницата се одржа на ден 20.10.2023 година и на истата учество зедоа 40-тина студенти кои зедоа проактивно учество во самиот процес на обуката.

На работилницата се обрабутуваа следните теми:

– Меки вештини (ЦВ, Мотивационо писмо, и и нтервју при работа)

– Дигитална генерација, заблуди, психолошки потреби и стратешки совети,

– Модели на образовни понуди за кариерно водство советување при транзиција на кариерата.

Обуката, беше одлично организиран, со многу позитивна енергија и позитивни искустав. Исто така беа воспоставени и голем број на контакти и направено вмрежување за идни вакви и слични активности.

Претходно Учество на студиска посета во Брисел на тема „Inclusive guidance in Belgium“ која се одржа од 23.10.2023 – 27.10.2023

Leave Your Comment

Следете нѐ

Корисни линкови

LogoFooter

Кузман Јосифовски Питу 17, 1000 Скопје

Пон – Пет: 07:30  – 16:30 

Еврогајденс Северна Македонија | 2023 - Сите права задржани ©