Работилница: Дали сум привлечен за работодавачите

Работилница: Дали сум привлечен за работодавачите

На ден 21.12.2022, реализирана е работилница за кариерно водство за млади, на тема “Дали сум привлечен за работодавачите”. Работилницата се реализираше во рамки на Деновите на кариера на Касарна Хаб – Охрид.

Во рамки на работилницата на младите им беше овозможено да направат самопроценка на своите вештини кои ги прават конкурентни на пазарот на труд. Им беше овозможено да поминат низ чекорите на кариерно планирање преку чекорите на активно барање работа. Една од главните точки беше изработката на Europass CV, како модел на електронско портфолио и корисна дигитална алатка. Беше споделен линкот со објаснување како се користи истата. 

Претходно ДА ГИ ДОБЛИЖИМИ ПРИДОБИВКИТЕ ДО КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ

Следете нѐ

Корисни линкови

LogoFooter

Кузман Јосифовски Питу 17, 1000 Скопје

Пон – Пет: 07:30  – 16:30 

Еврогајденс Северна Македонија | 2023 - Сите права задржани ©